Mandonguilles de bacallà, estofades amb favetes babi
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de bacallà esqueixat
- 600 grams de favetes tipus babi, congelades
- Una branca d'àpi
- Mitja ceba
- Dues fulles de llorer
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Dos alls ratllats
- Julivert picolat
- Farina
- Un tros de pa remullat amb llet
- Sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Vi blanc
- Dos ous
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Una aranya de filferro
Un cassó gran
Una escorredora
Una safata plana
Un bol de vidre gran
Una espatula de fusta
Elaboració
Primerament, desfem el bacallà esqueixat ben dessalat, i el posem en el bol de vidre. Tot seguit, afegim: els dos alls ratllats, el julivert, els dos ous, el pa remullat amb llet, sal, i un polsim de pebre negre,
Ho remenem ben bé, i ho deixem reposar una hora abans de fer les mandonguilles.
A part, en un cassó amb aigua, sal, una branca d'àpi, una fulla de llorer i mitja ceba, posem a coure les favetes, fins que són cuites al " dente ", i les reservem.
En una cassola de terrissa, amb un raig d'oli d'oliva fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer, i dos alls aixafats.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i un got de vi blanc. Seguidament, afegim dos gots d'aigua i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim les favetes, i ho reservem amb el foc apagat.
Tot seguit, agafem la pasta per fer mandonguilles, anem fent boletes de mida mitjana, les passem per farina i les fregim amb oli d'oliva. Quan veiem que són rossetes. les anem afegint a la cassola juntament amb les favetes.
Quan ja tenim totes les mandonguilles a la cassola, remenem amb una espàtula de fusta, encenem el foc, el posem a potencia baixa, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns dotze minuts més. Corregim de sal, ho deixem us cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2074 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.